Більшість людей, ймовірно, знають, що піца, тепер міжнародна кулінарна страва, яку можна знайти майже в будь-якому куточку землі, вперше з'явилася в Неаполі, Італія. У Неаполі та іншій частині Італії існують дуже суворі правила, що регулюють точний, правильний спосіб приготування піци, але в багатьох інших частинах світу піца придбала безліч нових екзотичних і незвичайних смаків та інгредієнтів.
Взагалі кажучи, першими, хто привозить піцу в нову країну, є італійські іммігранти. Вони заселяються в різних місцевостях, і природно приносять з собою рідну їжу. На початку цього процесу піца залишалася стравою в співтоваристві іммігрантів, які привезли її туди, але в міру того, як італійське населення починає асимілюватися з іншою частиною країни, їх їжа починає ставати основною і для місцевого населення. Як правило, будь-яка піца, яку ви можете знайти в середовищі іммігрантів, які привезли піцу з собою, буде нагадувати справжню піцу, що готують в Італії, але в міру того, як ви далі від цієї спільноти, ви знайдете піцу, яка все більше і більше залежить від переважаючих кулінарних вподобань в новій країні.
Smaki-maki - Смачна та гаряча піца з доставкою у Львові http://smaki-maki.com/pizza/ замовляйте цілодобово та без вихідних. Великі порції. Доставка до 29 хвилин.
Піца в Америці, як і слід було того очікувати, набула велику різноманітність і нові, і різні форми. Це, ймовірно, почалося через величезний вплив італійських і грецьких жителів на американську культуру, як сьогодні, так і в минулому. У деяких випадках відмінності між оригінальним продуктом і новим настільки великі, що модифікована страва має лише швидкоплинну схожість з однією з оригінальних піц. Ви можете поїхати майже в будь-яке місто Америки, і ви все одно знайдете місця, де подають піцу в стилі Нью-Йорка, або Чикаго, або Каліфорнії-і це тільки на регіональному рівні в Сполучених Штатах. Дуже часто Ви знайдете і інші класичні американські страви, такі як чізбургер з беконом, хот-дог з сиром Чилі, і хто знає, що ще безцеремонно "звалилося поверх" нічим не примітної піци.
Вас може здивувати, що Пакистан став великим центром з розробки та поширенню нових сортів піци. Манзар Ріаз представив її там в 1993 році, коли він відкрив першу піцерію країни, у нього був феноменальний успіх. За збігом обставин, Pizza Hut переїхав туди в тому ж році, мабуть, тому, що вони теж відчували, що мінливі вітри конкурентоспроможності піци керують їхнім кораблем enterprise due East. Вплив піци в Пакистані ставав все більше і ширше, ніж в Індії. Деякі провінції вітають цю екзотичну страву, і відвідувачі цих регіонів можуть купити і споживати піцу без зусиль, проте, інші частини Індії далеко позаду, і не роблять і не продають піцу взагалі. Ви можете бути шоковані, почувши, що обсяг продажів піци в Пакистані поступається тільки обсягами продажів в Сполучених Штатах. Пакистан є домом для найбільшої в світі піцерії, яка вміщує п'ять тисяч людей.
Прочитавши про піцерії на 5000 людей, яка знаходиться в Пакистані, ви можете бути здивовані, дізнавшись, що Сан-Паулу, Бразилія є самопроголошеною "піццерією столицею світу" - що у них є, піцерія на 6000 людей? Кожен день в цьому місті споживається 1,4 мільйона піц. Досить довгий час в Бразилії, до 1950-х років, Ви б не змогли знайти піцу за межами італійських районів. Проте, з тих пір вона поширилася по всій країні, і, як це було зроблено, вона започила багато з популярних інгредієнтів і смаків країни, і, звичайно, стала набагато більш поширеною і популярною. Однак, Піца Гейнсвілл в Бразилії близька до Неаполітанського походження, хоча вона часто має набагато більш товсту і більш істотну кірку, а іноді і зовсім не має соусу.