У коледжі на Київщині благодійники зробили сучасну кулінарну лабораторію

18.11.24 - 15:26

У коледжі на Київщині благодійники зробили сучасну кулінарну лабораторію

У Немішаївському коледжі відкрили навчально-виробничу лабораторію з сучасним обладнанням. Студенти-технологи харчових виробництв зможуть практикуватися на пароконвектоматі та інших сучасних пристроях.

У коледжі на Київщині благодійники зробили сучасну кулінарну лабораторію

У Немішаївському коледжі відкрили навчально-виробничу лабораторію з сучасним обладнанням. Студенти-технологи харчових виробництв зможуть практикуватися на пароконвектоматі та інших сучасних пристроях.

У коледжі селища Немішаєве на Київщині відкрили сучасну навчально-виробничу лабораторію "Технології харчових виробництв". Її наповнили пароконвектоматом, холодильною та морозильною камерами, шафою шокової заморозки, кухонним роботом "Thermomix" тощо. Нині у Немішаївському профільному коледжі Національного університету біоресурсів і природокористування  навчається 1676 студентів. Ті з них, хто навчається за спеціальністю технології харчових виробництв, зможуть практикуватися на новому обладнанні. 

За словами директора Благодійного фонду "МХП-Громаді" Олександра Пахолюка, така лабораторія стане невіддільною частиною освітнього процесу та надасть студентам коледжу значну перевагу під час працевлаштування на роботу.

Сьогодні дуже важливо вкладати ресурси в освіту, давати молодим людям можливість здобувати знання, що допоможуть їм бути конкурентоспроможними фахівцями на ринку праці, а відповідно і гідно реалізовувати себе. Для Благодійного ж фонду важливо, щоб такі фахівці залишалися в Україні, розбудовували економіку через свій вклад в розвиток громад маленьких містечок і сіл зокрема

- додав Олександр Пахолюк. 

Як зазначив директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз, для компанії МХП стратегічно важливо підтримувати подібні проєкти.

МХП як великий міжнародний бізнес, що трансформується в кулінарну компанію, розуміє, наскільки важливо для випускників фахових навчальних закладів уміти працювати із технологіями, бути кваліфікованими і складати достойну конкуренцію.  Адже для будь-якого роботодавця надзвичайно цінним сьогодні є отримати в свою команду випускника вишу, при цьому вже з достатньо широкими вміннями. Тому великий бізнес, зокрема і МХП, готовий вкладатися в студентів, щоб ринок був насичений молодими і перспективними працівниками

– наголошує Павло Мороз.

У Немішаєвському фаховому коледжі переконані, що наявність такої лабораторії значно посилить матеріально-технічну базу закладу, який у 2022 році був під окупацією та постраждав від дій окупантів. Партнери коледжу,  Благодійний фонд "МХП-Громаді"  та компанія МХП, сумарно  вклали в кулінарний простір близько 800 тис. грн.

"Попри все ми не лише продовжуємо працювати, а намагаємося йти вперед і створювати для наших студентів найкращі можливості для навчання і розвитку, - розповідає директор Немішаївського фахового коледжу НУБІП України Володимир Альохін. – Нова кулінарна лабораторія в нашому коледжі – це справжня майстерня вдосконалення професійності кожного, хто мріє працювати за напрямом технологій харчових виробництв. Це також яскравий приклад державно-приватного партнерства, яке допоможе підсилити економіку України".

Владислав Суханов, студент 4 курсу Немішаївського фахового коледжу здобуває освіту технолога харчових виробництв. Він одним із перших спробував працювати на новому обладнанні кулінарної лабораторії.

"Коли закінчу навчання, мрію працювати сироваром і розробити якусь унікальну рецептуру, за якою готуватиму смачні сири та страви з них, - зізнається Владислав.  – Нове обладнання в нашій кулінарній лабораторії просто надихає бути найкращим фахівцем".

Ігор Щавінський, шеф-кухар Кулінарного центру МХП, під час відкриття продемонстрував студентам приготування яловичого язика су-від темпура з деревними грибами. Він зауважив, що в світі стрімкого розвитку цифрових технологій сьогоднішні студенти вже під час навчання повинні мати не лише розуміння сучасного кулінарного світу, а й знати на практиці, як все це працює.

Невелика частинка Кулінарного центру МХП в Немішаївському коледжі – це вже великий поступ для студентів, які в майбутньому бачать себе у професії, - додає Ігор Щавінський.

Це вже п’ятий подібний навчальний заклад, який завдяки Благодійному фонду "МХП-Громаді" та МХП у межах національного проєкту "Дуальна освіта" отримав сучасну базу для навчання майбутніх фахівців.

Источник: УНН

Комментарииcomm.jpg

captcha code
Отправить