Розрив дипвідносин з РФ не включений до законопроекту про реінтеграцію - депутат

15.11.17 - 18:31
У законопроекті про реінтеграцію Донбасу не включене звернення до Кабінету міністрів про ініціювання розриву дипломатичних відносин з Російською Федерацією. Про це сьогодні сказав журналістам народний депутат України від БПП Іван Винник.

У законопроекті про реінтеграцію Донбасу не включене звернення до Кабінету міністрів про ініціювання розриву дипломатичних відносин з Російською Федерацією. Про це сьогодні сказав журналістам народний депутат України від БПП Іван Винник, передає УНН.

“Свідомо ми не включили звернення до Кабінету міністрів ініціювати розрив дипломатичних відносин. Тому що факт встановлення дипломатичних відносин це винятково повноваження виконавчої гілки влади, а саме міністра закордонних справ”, — сказав він.

Вінник пояснив, що це зроблено для того, аби ніхто в подальшому не зміг оскаржити, в тому числі, до Конституційного суду неконституційність законопроекті про реінтеграцію Донбасу чи окремих його положень.

“Тому що Конституція України гарантує незалежність гілок влади. І будь-яке порушення цих норм може вважатися формою неконституційних правовідносин і у зв’язку з цим законодавчий акт може бути визнаний незаконним або неконституційним”, — додав нардеп.

Комментарииcomm.jpg

captcha code
Отправить