Мадуро знову обрали президентом Венесуели

21.05.18 - 08:58

Ніколаса Мадуро переобрали президентом Венесуели. Він здобув близько 68% голосів, повідомила національна виборча рада країни, передає УНН з посиланням на ВВС Україна.

Ніколаса Мадуро переобрали президентом Венесуели. Він здобув близько 68% голосів, повідомила національна виборча рада країни, передає УНН з посиланням на ВВС Україна.

Соціаліст Мадуро отримав понад 5,8 мільйона голосів (близько 68%), а його основний суперник і опозиційний кандидат Анрі Фалькон набрав 1,8 млн голосів.

Голосування пройшло на тлі бойкоту з боку опозиції та повідомлень про масові порушення. На фоні економічної кризи та нестачі товарів першої необхідності явка виборців сягнула близько 46%.

"Ми не визнаємо цей виборчий процес легітимним. У Венесуелі повинні пройти нові вибори", - заявив Фалькон.

Він стверджує, що голосування сфальсифікували на користь пана Мадуро через зловживання під час голосування державними пільговими картками, що використовуються для доступу населення до їжі.

Через різке падіння економіки та девальвацію національної валюти населення відчуває нестачу продуктів та ліків. В деяких найбідніших провінціях країни до 70% дітей страждають від недоїдання. Минулого року у Венесуелі відбувались масові протести проти влади Ніколаса Мадуро і зубожіння населення. Тоді у протистоянні загинули більше 50 людей.

США вже заявили, що не визнають результатів виборів.

Натомість влада Венесуели назвала вибори "чесними та прозорими".

Ніколас Мадуро править країною з 2013 року, коли помер його попередник та політичний соратник Уго Чавес. Голосування мало відбутися в грудні 2018 року, але національні установчі збори, що складаються переважно з прихильників Мадуро, перенесли дату виборів.

Источник: УНН

Комментарииcomm.jpg

captcha code
Отправить